مطالب معماری Architecture Topics

مطالب معماری Architecture Topics

نوشته هایی بر اساس نفسهای یک معمار --- استفاده از مطالب تنها با ذکر نام وبلاگ مجاز می باشد
مطالب معماری Architecture Topics

مطالب معماری Architecture Topics

نوشته هایی بر اساس نفسهای یک معمار --- استفاده از مطالب تنها با ذکر نام وبلاگ مجاز می باشد

اختتامیه و معرفی برگزیدگان مسابقه دانشجو معمار برتر سال 92

 مراسم اختتامیه نخستین مسابقه دانشجو معمار برتر سال 92 با موضوع ساماندهی بام ها به عنوان نمای پنجم شهری شب گذشته 10 آبان ماه با حضور استادان رشته معماری از جمله سیدعلی اکبر صارمی ، بابک مستوفی صدری و هیئت داوران مسابقه دانشجو معمار برتر متشکل از کامران افشار نادری، علیرضا تغابنی، فرهاد مقدم راد، رضا نجفیان و دانشجویان شرکت کننده در این مسابقه در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.


در ابتدای این مراسم مجتبی فاطمی مدیر عامل مرکز معماری ایران گفت: هیات مدیره مرکز معماری ایران از آغاز تشکیل این موسسه آموزشی فرهنگی علاقه‌مند به برگزاری چنین مسابقه‌ای در رده دانشجویی بود خوشحالیم که امروز با حضور شما این رویا تحقق پیدا کرد و امیدواریم روزی این مسابقه به شکل بین المللی برگزار شود.

وی ادامه داد: در مرکز معماری ایران سعی می کنیم تا مهندسانی را تربیت کنیم تا بدون ادعا آینده سازان معماری کشور باشند. از آنجایی که برنامه ریزی های بلند مدتی پیش و داریم برگزاری مسابقه دانشجو معمار برتر را رها نکرده و در سال های آینده به گسترش هر چه بیشتر این طرح می پردازیم تا مشکلی از مشکلات شهری به مرور زمان کم شود.


سید علی اکبر صارمی پیشکوست معماری و استاد دانشگاه که به عنوان سخنران در این مراسم حضور داشت گفت: همیشه چیزهایی غیر ضروری و کم مصرف خانه را در بام قرار می دهیم و توجه ای به چهره بام های شهر نداریم این در حالی است که مساحت بام های شهر کمتر از مساحت خیابان ها نیست و سطح عظیمی از شهر و چهره آن را بام ها تشکیل داده است. در طول سال های پس از انقلاب تنها در فیلم« اجاره نشین‌ها» اثر داریوش مهرجویی با طراحی فریماه فرجامی و حسین سرشار به پشت بام توجه شد.

وی ادامه داد: پشت بام برای نسل های گذشته بیشتر جنبه نوستالژی دارد زیرا در خیلی از نقاط ایران بخشی از زندگی در پشت بام اتفاق می افتاد . تجربه شخصی من از پشت بام محلی برای کشف و شهود بازی کردن و لذت های کودکانه است. این در حالی است که نسل امروز ما محلی برای کشف کردن ندارد زیرا طراحی فضای شهری به گونه ای است که این فرصت را در دوران کودکی از او سلب می کند.
صارمی ادامه داد: در دوران صفویه در ورودی مسجد شاه اصفهان شاهد کاشی کاری بام هستیم که نشان از توجه خاص به بام در آن دوره زمانی دارد اما نکنه جالب برای من اینجاست که ما ایرانی ها خیلی آدم های متواضعی نیستیم اما در معماری و ساخت پله از دوران شکوه هخامنشی افت کردیم و شکل پله ها را تغییر دادیم و برخی از معماران معتقدند که به دلیل تواضع در شکل پله ها تغییر ایجاد شده است!
این استاد دانشگاه اظهار کرد: امروزه تعداد رشته های معماری به بیش از 500 رشته رسیده است بهتر است به جای این همه تنوع در رشته و دانشگاه با همکاری شهرداری محلی ایجاد شود و کارگاه عملی معماری در آن برپا شود تا دانشجویان ما از پشت سیستم کامپیوتر بیرون آیند و وارد فضای عملی معماری شوند. در ادامه این مراسم بابک مستوفی صدری به ارائه توضیحاتی در باب، بام سبز و حقایق و تکنیک های موجود در آن پرداخت.

 کامران افشار نادری رئیس هیات مدیره نخستین مسابقه دانشجو معمار برتر هم گفت: ایده برگزاری این مسابقه توسط دکتر صارمی سال ها پیش ارائه شده بود و از آنجایی که این سوژه برای من جالب بود این ایده را با مهندس فاطمی مطرح کردم زیرا در ایران به دلیل مشخصه ها متفاوتی که با سایر کشورهای دنیا داریم بام های ما فضای متفاوتی در شهر است.
وی ادامه داد: در گذشته بام فضای جالبی برای خانواده های ایرانی محسوب می شد و امروزه با تغییراتی که در فضای شهری اتفاق افتاده حیاط ها دیگر کاربردهای گذشته را ندارند و باید به بام که هنوز از قابلیت های لازم برخوردار است توجه شود.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: به دلیل هوای آلوده و ترافیکی که در شهرها وجود دارد بام می تواند بسیار مفید باشد. از طرفی به دلیل شکل معماری شهر ما در ساختمان هایمان به جای 4 نما یک نما داریم به علاوه یک بام، پس بام نقش مهمی در سیمای شهر ما دارد.
وی افزاود: ایده اصلی تشکیل این مسابقه به دلیل نیازی بود که در این زمینه احساس می شد و خوشحالم که یک مرکز آموزشی فرهنگی امکانی را فراهم کرد تا دانشجویان در زمینه طراحی بام تفکر کنند.
افشار نادری گفت: ما سه پلان کلی برای طراحی بام ارائه کردیم تا دانشجویان براساس آن طراحی کنند و خوشبختانه نتایج آثار رسیده بسیار خوب بود و ایده های جالبی در آن ها وجود داشت که اگر توجه شود و توسعه یابد برای حل بسیاری از مسائل مناسب است.


فرهاد مقدم راد نماینده سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز بیان کرد: دانشجو نقش مهمی در آینده معماری دارد اما متاسفانه آموزش ما در زمینه معماری با این حرفه فاصله دارد. از طرفی معماران ما نیز در برخورد با مسائل مختلف تنها به کناره گیری می پردازند و این روحیه خاص آن ها باعث شده تا سایر رشته‌ها چون عمران، شهرسازی و نقشه کشی در بسیاری از موارد به جای آن ها فعالیت کنند. وی ادامه داد: به دلیل عدم تغییر در نرخ حقوق مهندسین در طول ده سال گذشته شاهد مهاجرت فراوان این قشر بودیم.


علیرضا تغابنی گفت: در انتخاب آثار نخستین مسابقه دانشجو معمار برتر سعی داشتیم تا درگیر مباحث پلانی و وسواس نشویم. تیم داوری این جشنواره از نتایج حاصل از آثار ارسال شده راضی بود و از دیدن این پتانسیل قوی ، ذهن تیز و فعال دانشجویان در طراحی بام خشنود شدیم.


در بخش پایانی نخستین مسابقه دانشجو معمار برتر مهندس مجتبی فاطمی با ارائه لوح تقدیر از کامران افشار نادری، علیرضا تغابنی، فرهاد مقدم راد، رضا نجفیان و بابک مستوفی صدر تقدیر به عمل آورد و کامران افشار نادری به قرائت بیانیه هیات داوران این مسابقه پرداخت. مجتبی فاطمی نیز ضمن تقدیر و تشکر از هیات مدیره این مسابقه از ملیکا محمدی به دلیل برگزاری و هماهنگی این مسابقه تقدیر به عمل آورد.


در ادامه این مراسم از برگزیدگان نخستین مسابقه دانشجو معمار برتر با ارائه لوح تقدیر وجه نقد از 500 تا دو میلیون تومان و بن تخفیف یک میلیون تومانی دوره های آموزشی مرکز معماری ایران تقدیر شد.


اسامی برگزیدگان این مسابقه به شرح زیر است:

رتبه اول آرش عباس زاده

رتبه دوم(گروهی) علی ملکی، فاطمه طباطبایی ، گلشن نریمان و عسل کرمی

رتبه سوم رامتین شفقتی

رتبه چهارم محمد یحیی گل گیر نوش آبادی

رتبه پنجم سروناز سمرکند و سهند سمرکند

رتبه ششم( گروهی) فرشته اسدزاده، یگانه قزللو و امیر سینا امیری

رتبه هفتم مجتبی داوری و پیامان اسحاقی


در انتهای این مراسم از هفتاد نفر شرکت کننده مسابقه دانشجو معمار برتر که آثارشان در مرحله نخست پذیرفته شده بود با ارائه لوح تقدیر، تقدیر به عمل آمد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد